Framåt

Rent relationsmässigt har saker och ting lugnat ned sig nu. Vi hade en lång prat där vi följde "bråkguiden" som vi fick på parterapin sista gången. Sista dagarna har varit "civiliserade" , men väldigt lite kärleksfulla. Kanske dumt att förvänta sig det från början.

Han reser till Spanien imorgen. Han fick plötsligt ledigt en vecka och hittade en billig flybiljett. Tror att han behöver det. Få lite andrum.

Personligen så har jag gått över til något stadie av likgilitighet. Jag gör det jag skall, när jag skall det. Men utöver det lägger jag inte ned någon större energi på något.

Nedåtgående spiral

Just nu går allt bara nedåt. Trots trevlig inslag i vardagen förra veckan, så har bråken avlöst varandra och det är till 90% mitt fel.

I fredags blev jag nedtvingad till det som motsvarar psykakuten här. Min man blev nämligen helt rasande när det kom fram att jag inte tagit mina medciner på flera veckor. Fick sitta där i tre timmar och prata mig ur en inskrivning.

Imorse hade vi kommit överens om att jag skulle ringa min psykolog för att få en akuttimme och eventuellt en inläggning på öppenvården, men jag klarade det inte. Satt i en timme och stirrade på telefonnummret, innan jag tillslut sa "jag skiter i det här".

Enligt min kännskap har min man nu ringt henne istället. Vi får se vad som händer. Han är besviken, mycket besviken. Han sa att han precis kommit till en punkt där han kunde lita på mig. Men nu, när jag ljugit om medicinering, mat, att jag tydligen inte varit på skolan etc , så har han återigen noll förtroende för mig.

Med andra ord är vi tillbaka på ruta 1.

Äktenskapsrådgivning

Första gången på äktenskapsrådgivning idag. Mycket mer avslappnat än vad jag hade förväntat mig. Speciellt min man kände att han fick något värdefullt ut av det. Vi ska tillbaka nästa vecka igen, har fått lite hemläxor och sånt.

Är inne i en svacka nu. Förra veckan blev det verkligen för lite sömn, mat och för mycket stress och jobb, plus att jag varit dålig på att ta mina mediciner. Så nu har vi gått över på "åtgärdslistan"

Några timmar med studier och sen i väg på jobb. Förra veckan var det så mycket att göra, så jag fick inte tid till att gå på skolan. Väldigt dumt.

Om två veckor påbörjar jag den psykiatriska utredningen, så ska jag och min psykolog försöka planera framtiden rent behandlingsmässigt. Det finns några alternativ, några av dom är anhörigkurs i bipolär sjukdom och mindfullness kurs. Andra är typ; att jag ska ha en kontaktperson på psyket som jag kan ringa om det krisar sig, när terapin är avslutad.