Vecka 29

INTENSIV HELG!!
 
Torsdag: Hängde med Ramses på hans jobb. Han jobbar i samma byggnad som LL jobbade i och jag måste säga att LL's biologilabb är snäppet mer coolt, än Ramses kontor :)
 
 
Lördag: Bergen lever upp till sitt rykte som Europas regnigaste stad! Håkan blev flyttad inomhus pga allt regn. Hyfsat besviken på uppmötet, ca 2000 pers, men det blev intimt och grymt bra. Han leverade som vanligt!! Bilder och fördjupning av detta kommer i ett eget inlägg. Bergen är verkligen världens minsta småstad, sprang i kända och okända som jag inte sett på en evighet. Energin var på topp, men när jag satte mig ner och tog första ölen efter konserten kom tröttheten och jag tog det kloka beslutet att tänka på refrängen tidigt.
 
Söndag: Dundertrött, dålig sömn och hem. Eid (tre festdagar efter Ramadan) började. Med dåligt humör begav jag mig hem till Ramses där vi bägge lagade mat - svensk/egyptisk fusion, med okra, köttbullar, kokosbollar och molokheia. Jag var irriterad redan när jag kom dit och Ramses drev mig till vansinne, petig och påpekande med allt. Värre blev det när gästerna kom, då var han ömsom kontaktsökande och ömsom totalt frånvarande fysiskt och psyiskt. Ena studen la han sin hand på min och nästa sekund drog han bort den.Vi gick på konsert efter middagen och det nästan som att jag trodde att han skämdes när han höll på så där. Trodde kanske att det var för att det var en del människor där som vi inte sett på länge (typ 1 år). Runt 22.00 hade irritationen växt sig så mycket att jag bestämde mig för att gå. Vi gick hem ihop och det blev lite hångel.
 
Jag kom hem i jävligt pissigt humör. Han ringde nästan direkt efteråt, sa att han inte mådde bra. Det var hans första Eid utan familjen och han hade sjuklig hemlängtan. Make sense, jag var faktiskt likadan i julas.
 
Söndag natt: Jag ska precis lägga mig ner i sängen och kolla Platsbanken, då jag sveper ner datorn för hundratjugondegången. Denna gången överlevde den inte.
 
Måndag morgon: Försäkringen gäller inte längre - eller snarare självrisken har gått upp rejält eftersom att jag inte längre bor ihop med min make. Bra att jag fick skattepengarna förra veckan.
Jag och Ramses hade bägge ärenden i stan innan jobbet, så vi möttes upp. Begriper inte vad han vill, tror inte han vet själv. Börjar tro att kulturella skillnader kan bli ett större hinder än tidigare antagit. Han insisterade på att vi skulle ha morgonfika på hans jobb, varför begriper jag inte. Men vi fick oss en morgonpromenad i solen och kaffe på hans kontor. Det blev en halvtimme med fika, skitsnack, politiska diskussion och letande efter dator.
 
Nu sitter jag på jobbet, Ramses har bjudit med mig att fjällvandra med hans kollegor. Jag frågade om det var vanligt att man tog med sig kompisar på detta och fick till svar "egentligen inte, men jag vill att du ska få träffa dom". Go figure!
 
Håkan konserten väger upp för all stress,sömnbrist och irritation denna helgen. Det blev egentligen en bra helg, ännu bättre om inte datorn pajat, men livet går vidare :)

HÅKAN (i väntans tider)

 Och det piiiiiirrar och kryper i kroppen! Som dagarna innan ett sommarlov - så nära, men ändå så långt bort.
Snart smäller det.
Håkan!
Håkan!
Håkan!
 
Är i Norge och konserten har flyttats, något som gör mig ännu mer exalterad. Från en stor utomhusarena in till en sluten och mörk konsertlokal. Jag har tidigare bara sett Håkan på stora utomhusscener, så att få uppleva honom på en intimkonsert ska bli så spännande. För många år sedan var jag och såg Lars Winnerbäck på samma scen, jag tror vi var max 3000 pers och det var en av de bästa konserterna jag varit på i hela mitt liv.
 
Det pirrar över helt! När slår klockan sju imorgon?
 
Jag insåg plötsligt att jag inte sett Hellström live sen Hultsfred. En våg av åldersnoja svepte över mig.
Dels för att det måste varit minst 10 år sedan.
Dels för att jag faktiskt är så gamal att jag kan säga att jag hängde på Hultan!
 
 
Håkan och Hångel!
Jag hoppas på hångel i helgen.
Och såvida inte jag och Ramses börjar bråka om något i helgen,
VET jag att denna helg kommer bli
HELT FANTASTISK!
 
https://www.youtube.com/watch?v=0Cb9MV2PZog
 
 
 
 
 
Bildresultat för håkan hellström sjömanskostym
 
Känner mig ännu äldre när jag plockar ut en bild på honom i sjömanskostym, haha!
Jag har faktiskt tafsat på hans scenkläder, Yran 2001. 
Det var magiskt och för några veckor var jag cooolast i byn.
 

Förra helgen!

Förra helgen blev faktiskt identisk med samma helg förra året. http://jagbaltazar.blogg.se/2016/june/helgen.html
 
Firade M's födelsedag och vidare efterfest. Var hemma runt 8 på morgonen. Helt underbar efterfest och kärt återseende med gammla nära och kära. Jag har ju varit så antisocial sista halvåret, så det var skönt att komma ut och leva livet. Men kvällen var nästintill identisk med förra årets helg!
 
Någongång mitt i natten ringde jag förresten Ramses och skrek "Jag skiter i det här! Jag ska ta tillbaka mitt gamla liv!". Kom hem och sov två timmar och var därefter i förvånandsvärt bra skick, frams till kvällen, så jag började nyktra till.

Resten av helgen tillbringades naturligtvis med Ramses. Fina tider helt enkelt  :) På lördag är Ramadan över (in'sha'allah), tror vi bägge längtar tills vi kan tafsa på varandra igen, haha!