Fika!!

 
Är det något jag veeeerkligen saknar med Sverige så är det fika! Dessvärre har både undertecknad och dess bättre hälft alldeles för dålig självdiciplin, så det där med att ha fikabröd hemma ät helt lönlöst och vi har tyvärr inte klarat av att etablera konceptet i våra umgängeskrets. \n\nIdag har jag dock firat! Helt sedan maken reste hem har jag varvat total slapphet med super socialitet (är det ett ord?) Men idag fick jag äntligen tummen ur röven och har börjat tagit tag i den millånga att-göra-listan.
 
Och jag hade tur!! För det händer ALDRIG att de datum som passar mig och mina vänner är de billigaste att resa på (och om allt skulle klaffa så är det alltid något annat som ställer till det, typ att jag inte går ledigheten beviljad). Så biljett till och från Skåne är bokat plus tid på passkontoret. Och HÄR måste jag få lov att gnälla lite. Förut kunde jag 1) Resa till Svenska ambassaden och fixa pass. 2) Om jag gjorde det i Sverige kunde passet skickas gratis till ambassaden och vidare till mitt konsulat för €17.Inte nog med att man tagit bort möjligheten för att ordna pass på ambassaden - vilket i förlängningen betyder att jag MÅSTE ta ledigt och resa till Sverige. Nu är det inte längre gratis att få passet skickat till ambassaden, utan det utgår först en avgift på €15 och därefter frakt och adm.avgift på €24 för att få det skickat till konsulatet! ! Det betyder att bara frakten kostar mer än själva passet och räknar man med vad flyget faktisk kostar landar summan för mitt pass på närmare €250!! Och då räknar jag inte med min förlorade arbetsinkomst!
 
Överväger att slänga iväg ett diplomatiskt men irriterat brev till UD.MEN, jag får en helg med nära och kära. Dessutom börjar snus och kaffelagret sina, så det passar egentligen fin fint. Tanken var att göra detta så sent som möjligt, alltså månadsskiftet sep/okt, men vi reser till USA i december och jag känner mig själv så pass bra att jag vet vad som kommer hända om jag inte gör det nu, nämligen: glömma det helt och hållet, alternativ tänka 'jaja, det är massa tid kvar'. Så står jag där i november med ogiltigt pass och en resa till staterna runt hörnet. Med en arg och stressande make och en chef som håller på att gå upp i limningen för att jag alltid är så förvirrad OCH en tomt bankkonto - för det är dyrt att fixa sånt här i sista minuten.
 
Pluspoäng till mig själv för att jag helt frivilligt betalade €15 extra för arg slippa ta 06:50 flyget. En utvilad Baltazar är en trevlig Baltazar! Självinsikt, någon?
Nu ska jag gå och se på den där utmattade listan. Borde gå ut och ta en promenad, men det regnar och mina muskler är helt döda efter en nartvandring på fjället i helgen.