Länge leve Norrland!

 
Det är inte ofta jag blir polititisk, men i dag är jag så förbannat stolt över drivkraften hos jämtarna!
 
Kort: Regeringen har föreslagit har dela in Sverige i 4 storregioner och därmed rita om den svenska kartan ganska rejält. I Norrland och i synnerhet i Jämtland/Härjedalen så är det folkliga stödet för förslaget mycket låg, men trots detta har lokalpolitikerna ganska hänsynslöst försökt att driva igenom förändringen.
 
För tre veckor sedan startades därför Folkinitiativet: Rösta om Stornorrland. Man önskade att samla 10% av underskrifterna till alla röstberättigade i länet, för att på det viset tvinga fram en folkomröstning. Kommunallagen kräver namnunderskrifter från 10% av den röstberättigade befolkningen i området och att dessa samlas in under en sex månaders period.
 
I mitt älskade älskade Jämtland, har man på TRE veckor samlat in över 20 000 underskrifter, vilket motsvarar över 20% av länets röstberättigade. Något som förmodligen är nationellt rekord.
 
Och jag blir bara så varm i hjärtat! Av drivkraften! Av kärleken om omtanken till länet! Alla dessa eldsjälar som kämpar för en levande glesbygd!
 
 
Så -
Länge leve Norrland och
LÄNGE LEVE REPUBLIKEN JÄMTLAND!
 
 
p.s matteprovet gick åt helvete, men det är en annan historia.

Kommentera här: