Norrländsk panikfrukost

 
Jag har ju fått fast tjänst nu, men i och med att det är sommar och semester så står jag fortfarande lite på stand-by när det kommer till min gamla tjänst. Mig gör det ingenting, eftersom att jag får mer betalt och ändå har ett humm om när jag jobbar.
 
Idag ringde en kollega kl 05:00 på morgonen, snorsjuk, frågade om jag kunde komma in, osäker på vad jag sa eftersom att jag var sådär lagom halvdrogad efter några väldigt intensiva dagar. 07:36 ringer chefen och av ren impuls slår jag bort samtalet - strax innan åtta ringde han igen. Jag hade då 30 minuter på att göra mig i ordning och ta mig till jobbet.
 
Förvirrad sprang jag runt i hemmet och letade efter allt möjligt, samtidigt som jag försökte att fatta vad jag egentlige höll på med. Det fick bli en Norrländsk panikfrukost - dvs Trocadero och punchrullar. Som jag saknat det! Nu sitter jag på jobbet och suktart efter ovannämnde läst!
 
 
Jag klarade av att ta med mig 6 liter Trocadero och 1,5 liter Champis hem, haha! Ryggsäcken vägde ett ton! Jag tror att Trocadero är utan tvivel det godaste du kan dricka. Kommer ihåg när jag bodde i södra Sverige, på den tiden var det nästan omöjligt att få köpt det där nere och jag slutade aldrig att tjata om det. Om jag eller min rumskamrat hittade en flaska på någon butik - då blev den sparad till ett speciellt tillfälle! Hon ringde för övrigt när jag var hemma, jag bad hennne ringa tillbaka på mitt svenska nummer och när vi började prata, så var det första jag drog i gång med, var att snacka om den där jävla läsken, varpå hon skrattar och säger "aha, du är i Norrland hör jag!"
 
En lite rolig grej i förhållande till arv och miljö. Med undantag från min biologiska syster (som jag har lite kontakt med genom åren), har jag fram tills för typ fyra år sedan inte haft konakt med mina andra systrar överhuvudtaget och vi har bott långt från varandra. Det är därför helt sjukt att vi allihopa har samma typ av cravings när det kommer till mat (det samma gäller de minsta syskonbarnen). Mina systrar dricker Trocadero som om det vore vatten och kan inte starta dagen utan  en tunnbröstut med messmör på. Ligger det kanske i våra norrländska gener, mon tro?
 
 

Kommentera här: